Prahu stála letošní zima stála téměř 700 milionů korun

zima_chodnik_nalediLetošní sněhová nadílka, nejsilnější za posledních patnáct let, stála hlavní město 665 milionů korun, uvedl ve středu Karel Březina (ČSSD), první náměstek pražského primátora. Od listopadu do března se teplota během 96 dnů pohybovala pod bodem mrazu, během 112 dnů nepřesáhla tři stupně Celsia.

Číst dál...

Do babyboxu v pražském Hloubětíně někdo odložil chlapečka

babyboxČerstvě narozeného chlapečka nalezli v babyboxu lékaři z pražského zdravotnického zařízení GynCentrum. Chlapeček se stal celkově sedmadvacátým dítětem, jemuž schránka v GynCentru pomohla zachránit život, sdělil ve středu agentuře Mediafax zakladatel zařízení Ludvík Hess.

Číst dál...

Hološovické výstaviště ožije veletrhy se zdravou tématikou

veletrh-ikonaVe dnech 19. až 21. 4. proběhnou souběžně na Výstavišti v Praze – Holešovicích dva tradiční veletrhy zabývající se zdravotnickou tématikou. Mezinárodní veletrh PRAGOMEDICA, který se letos koná po 33., se pyšní jednou z nejdelších tradic ve svém oboru u nás. Neméně zajímavý bude ovšem také 15. ročník specializované výstavy pro zdravotně postižené NON-HANDICAP.

Číst dál...

VIDEO: V autolékárničce nebude povinně maska ani leták

autolekarnicka_novaZ povinného obsahu autolékárniček ještě letos zmizí resuscitační maska, i leták o poskytování první pomoci. Ministerstvu dopravy (MD) to nyní oficiálně doporučil náměstek ministra zdravotnictví Vítězslav Vavroušek a MD jeho požadavek respektuje, informuje v úterním vydání deník Právo.

Číst dál...

Premiér Nečas předal prezidentovi Klausovi demisi Bárty

necasPředseda vlády Petr Nečas (ODS) předal v pondělí odpoledne na Pražském hradě do rukou prezidenta Václava Klause demisi ministra Víta Bárty (VV) a návrhy na odvolání ministrů vnitra a školství Radka Johna a Josefa Dobeše (oba VV). Po jednání na Hradě to řekl Nečas.

Číst dál...

REKLAMA